Historie

Travelin’ Band

Website door: Fase2

Travelin' Band, the sound of Creedence Clearwater Revival.

 

Al jaren is Travelin' Band actief op vele podia en festivals

in het land. Lody Franzen en Sjaak Bekema, de oprichters, maken al meer dan 40 jaar muziek met elkaar. Door de stem van Lody Franzen, de guitar-riffs

van Frans Bekema en de rhythm-sectie Sjaak Bekema en Lody Kramer ontstaat een sound die duidelijk de sfeer en het geluid uitdraagt van Creedence Clearwater Revival.

 

“Als hoor je John Fogerty himself”, dat wordt er vaak gezegd over Lody Franzen, de zanger van de Travelin’ Band uit Bolsward. De passie voor de muziek van John Fogerty spat bij Travelin' Band bijna letterlijk van het podium.


Oude tijden herleven bij het horen van hits als 'Proud Mary', 'Bad Moon Rising', 'Down On The Corner' en natuurlijk 'Travelin' Band'.


In 1973 ontstond in Bolsward de Travelin’ Band. 

De beide oprichters Lody Franzen en Sjaak Bekema zaten nog in de schoolbanken toen zij de eerste tonen letterlijk uit hun gitaren jammerden. Veel van wat de Travelin’ Band speelde was eigen werk met een vette knipoog naar Creedence Clearwater Revival. In 1987 hielden ze het voor gezien en ging ieder zijn eigen weg.


Om de glory en de liedjes van weleer niet te doen vergeten, zochten Sjaak en Lody halverwege de jaren negentig elkaar weer op. Samen met drummer Lody Kramer beleven ze veel plezier aan het vertolken van de oude Creedence hits.


Afgelopen periode is er een live-opname gemaakt bij bassist Sjaak thuis in het voormalige schooltje van Hartwerd. Deze opname is op cd gezet en zal binnenkort in een beperkte oplage worden uitgebracht. De titel is: “Live at home”.


De passie voor de muziek van John Fogerty in combinatie met de sound van Travelin’ Band zorgt voor een unieke vertolking van de legendarische Creedence Clearwater Revival.


Lody Kramer: drums

Frans Bekema: guitar

Sjaak Bekema: bass and backing vocals

Lody Franzen: vocals and guitar